Cascara çayı
Kahve çekirdekleri, kahve kirazı meyvesi kabuklarından ayrıştırıldıktan sonra, güneşte kurutulmaya bırakılır. Cascara çayı, çay yapraklarından daha büyük ve dokuludur. Kuru üzüm, kuşburnu ve fındık kabuğu gibi bir görüntüsü vardır. Muhteşem lezzetiyle Cascara çayı, son zamanlarda kahvenin bir alternatifi olarak tercih edilmekte ve gösterilen ilgi gün geçtikçe artmaktadır. Son zamanlarda, farklı kahve demleme yöntemleri sayesinde nitelikli kahve çekirdeklerinden gelen zengin aromatik tatların keşfedilmesi, bu nitelikli çekirdeklerin meyvelerinden elde edilen cascara’ya da olan ilgiyi artırmıştır. Cascara, İspanyolcada meyvenin dış yüzeyi veya kabuğu anlamına gelir. İspanyolca anlamından anlaşılacağı gibi Cascara, kahve meyvesinin kurutulmuş kabuğu ve ona yakın olan kıs mıdır
Cascara Çayının Hazırlanışı
Cascara çayını demlemek çok kolaydır. 7 gram bir tatlı kaşığı Cascara için önerdiğimiz su miktarı 200-220 ml’dir. Evinizdeki herhangi bir çaydanlıkla veya French Press kullanarak Cascara çayını demleyebilirsiniz. Toplam demleme süresi 8 dakikadır. Kullanılan suyun sıcaklığı, kahve demlerken olduğu gibi, 90-96 derece (°C) arasında olmalıdır. Tatlar acılaşmaya başladığı için, daha yoğun bir içim istiyorsanız bile, 10 dakika demleme süresini geçirmemenizi tavsiye ederiz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.