Lezzet Tanımı
Antigua çekirdekleri Guatemala’nın volkanik bölgesinde yer aldığından toprağında yüksek mineral oranı bulunur. Bu da güçlü bir aroma ve dengeli bir içim sağlar. Ayrıca Antigua çekirdekleri Guatemala’nın en çok rağbet gören çekirdekleridir.
Guatemala Kahve Tarihi
Guatemala dünya çapında kahve ticaretinde ilk 10’da yer alır. Guatemala’da kahve üretimi 8 bölgeye yayılır bu bölgeler; Acatenango, Antigua, Atitlan, Coban, Faijanes, Huehuetenango, Nuevo orientea, San Marcos’tur. Orta Amerika bölgesinin çoğunda olduğu gibi, Guatemala’ya da 1700’lerin sonlarında ilk olarak kahve gelmiştir. Bununla birlikte, Meksika’nın aksine, ticari kahve çekirdeği yetiştiriciliği ve ihracat, Avrupalı göçmenlerin büyük ölçekli tarlalar kurduğu 1860’lara kadar gerçekten düşüktü. 1970’lerde, büyük tarlaların çoğu yerel halk arasında bölünüp dağıtıldığında, Guatemala kahve yetiştiricileri kendi birlikleri olan Anacafé’yi kurdular. Bu kuruluş küçük çiftçilere kredi sağlamakta ve kahve araştırmaları yapmaktadır. Guatemala, dünyanın iklim açısından en çeşitli ülkelerinden biridir, bu da çok çeşitli kahve ürettiği anlamına gelir. Çoğu uzman, yedi farklı iklim ve manzarayla örtüşen yedi farklı kahve türü olduğu konusunda hemfikirdir. Bu büyüyen bölgelerin neredeyse tamamı, besin açısından zengin volkanik toprakla beslenir. Guatemala kahvesinin lezzet profillerini çok basit bir şekilde analiz etmek neredeyse imkansızdır, ancak ülke genelini birkaç ortak başlıkta toparlaya biliriz. Kahvelerin çoğu yüksek gövde ve parlak bir asitliğe sahiptir. Çoğu kahve oldukça karmaşık tat profilleri içerir ve büyüleyicidir. Bunun dışında tatlar, yeşil elmadan baharatlara, her türlü çiçeğe ve ötesine uzanır. Kahvelerin çoğu yıkanmış yöntemle işlenir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.