Lezzet Tanımı
El Salvador, Brezilya ve Meksika kahve çekirdeklerinin kendine has lezzet profillerini birbiriyle uyumlu hale getirdiğimiz, Envigado Espresso Blend, süt ve sade hazırlanan kahvelerde sert ve aktif lezzet olarak kullanmak istiyorsanız doğru bir tercihtir. Bal, ceviz, çikolata, karamel, narenciye, misket limon aromaları eşliğinde orta-yüksek asitlik değere sahip, yüksek gövdeli, sert ve kaliteli içimiyle uyarıcı bir kahve deneyimi sağlar.
Brezilya Kahve Tarihi
Dünyanın 1 numaralı kahve çekirdeği ihracatçısı olan Brezilya aynı zamanda en karmaşık ülkelerden biridir. Ülkenin büyüklüğü, çok çeşitli lezzet profillerine uygundur ve ülke çapında, hatta genellikle tek bir hasat sırasında aynı çiftlikte bile dört farklı işleme yöntemi kullanılır. Brezilya kahveyle 1700’lerin başında tanıştı ve 1820’de dünya kahvesinin yaklaşık %30’ünü üretir hale geldi. 1860’a gelindiğinde, Asya ve Afrika kahve bitkisi hastalıklarıyla karşı karşıyayken, şaşırtıcı bir şekilde üretimini %80 yükseltti. Brezilya aynı zamanda onlarca yeni ve heyecan verici kahve çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Bazıları doğal çeşitliliktir, diğerleri ise melezler yaratmak amacıyla yetiştirilmiştir .Çok fazla çeşitlilik olsa da, ülke genelinin alçak irtifa da kalıyor olması, Orta Amerika’daki kuzenlerinin altında yetiştirmeleri anlamına geliyor. Brezilya kahvesinin düşük asitlik seviyelerine ve daha ağır bir gövdeye sahip olmasının nedeni budur. Lezzet skalasında bazı çekirdeklerde çikolata ve toprak aromaları hissedilirken bazıları da oldukça çiçeksi ve birkaçı da meyvemsidir.
El Salvador Kahve Tarihi
Kahve, El Salvador’a 1700’lerin ortalarında geldi, ancak 1970’lere kadar ancak teknolojinin de yardımıyla tam anlama üretim ve ihracata yönele bilmişlerdir. Bu tarih den sonrada 1980’lerdeki iç savaş El Salvador’a ekonomik umutsuzluk getirdi, birçok çiftliği yok etti ve 90’larda bir barış anlaşması imzalanana kadar çok daha fazlasını terk etti. El Salvador için, iç savaşla meşgul olmaları, kahve çiftçilerinin komşu ülkelerle birlikte 80’lerde yeni ve geliştirilmiş kahve çeşitlerini ögrenmelerini ve yetiştirmelerini engelledi. Sonuç olarak, El Salvador “eski çeşitlerin” üreticisi olarak biliniyor. Ancak bir dezavantajı da var: Genetik olarak daha yaşlı olan bu bitkiler, modern çeşitlere kıyasla hastalıklara ve iklim değişikliğine karşı daha hassastır. El Salvador’un kahve ticaretini özetle iki konu ile ele alabiliriz, bunlardan ilki geçmişteki iç karışıklıklar kahve üretiminin önüne geçmiştir ve ciddi yaralar vermiştir. El Salvador’da kahve üretimi devlet desteği görmediği için bu günlere gelebilmesini çiftçiler sağlamıştır. İkinci bir konu ise, ülkedeki karışıklıkların her ne kadar kahve üretiminin önüne geçmesine sebep olmuşsa da bu etkenler kahve ticaretini tüccarların yapmasının önüne geçmiş ve çiftçiler tarafından yapıldığı için doğrudan ticaret kanalı açmıştır.
Meksika Kahve Tarihi
Kahve ilk olarak 1700’ lerin sonlarında Küba ve Dominik Cumhuriyeti’nden Meksika’ya getirildi. Meksika ilk kez 1802 tarihinde kahve ihraç ederek bu sektörle ticari olarak tanışmış oldu. Günümüzde 12 Meksika eyaletinde kahve üretiliyor. Arabika yeşil çekirdeklerinin daha verimli olduğu güney kesiminde üretim da yoğundur. Kahve çekirdeği üretiminin çoğunu güney bölgesinde içinde Oaxaca ve Chiapas eyaletleri karşılar. Meksika ABD’ye yakın olması sebebiyle yatırımcıların dikkatini çekti. Bu yakınlık 1990’lardan itibaren de organik kahve üretiminde dünya lideri olmasını sağladı. Meksika kahveleri genel özelliklerine göre, keskin asitliğe, hafif gövdeye ve fındık, çikolata, baharat ve çiçeksi tat notalarına sahiptir.Bu nedenle düşük notalı lezzet temeli olarak espresso blend’lerde çokça tercih edilir. Etiyopya gibi daha parlak ve egzotik aromaları profiline sahip çekirdeklerle uyumludur. Bu uyumu Hot & Brown Bronz Blend’de deneye bilirsiniz. Single origin olarak Guatemala’ya rakip olabilecek kadar Oaxaca ve Chiapas’da karmaşık ve hoş aromatik özelliklere sahip kalitede yeşil çekirdek üretimi yapıldıkça Dünya’da ilgi hızla artıyor. Kahvelerin çoğu makine yıkama yöntemiyle hazırlanır fakat bazı ürünlerde doğal güneş’ de kurutma yöntemi de kullanılmaktadır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.