Lezzet Tanımı
Kenya, Brezilya ve Guatemala kahve çekirdeklerinin kendine has lezzet profillerini birbiriyle uyumlu hale getirdiğimiz, Estambul Espresso Blend, süt ve sade hazırlanan kahvelerde doğru bir tercihtir. Çikolata, kakao, tütsü ve çiçeksi aromaları eşliğinde orta asitlik değere sahip, orta gövdeli, dengeli ve kaliteli içimiyle herkesin beğenisini kazanır.
Kenya Kahve Tarihi
Kenya AA Plus dünyada zengin tatlarla dolu en iyi kahvelerden biri olduğu bilinir. Kenya’nın kahve geçmişi çok kısadır, kahve ilk olarak Etiyopya da 8.yüzyılda keşfedilmiştir. Kenya Etiyopya’ya sınır bir ülke olmasına rağmen kahve üretimine 19.yüzyılda başlamıştır. Kenya kahve üretimi açışından 150 yıl gibi kısa bir sürede çok önemli bir yol kat etmiş ve dünyada en iyi nitelikli kahveler arasında yerini almıştır. Kenya kahvesi, deniz seviyesinden 1.200-2.000 metre yüksekliğe kadar yükselen platolarda yetiştirilir; burada bitkiler, parlak, asidik bir tat üreten meyve üretimine elverişli mükemmel hava koşullarına sahiptir. Kenya’nın dağlık Doğu Afrika arazisi, belirgin bir kırmızı görünüme sahip volkanik, topraktan oluşur. Bu bölgelerdeki toprağın zenginliği, mükemmel kahvenin yetiştirilmesi için verimli bir zemin sağlar. Kenya Dağı çevresindeki kahve tarlalarında her yıl yaklaşık 2 milyon torba kahve çekirdeği üretiliyor. Ilıman iklim, parlak tropikal güneş ışığı ve mevsimsel yağmurların birleşimi, bölgeye özgü olağanüstü kalitede kahve üretimini elverişli hale getirir.
Brezilya Kahve Tarihi
Dünyanın 1 numaralı kahve çekirdeği ihracatçısı olan Brezilya aynı zamanda en karmaşık ülkelerden biridir. Ülkenin büyüklüğü, çok çeşitli lezzet profillerine uygundur ve ülke çapında, hatta genellikle tek bir hasat sırasında aynı çiftlikte bile dört farklı işleme yöntemi kullanılır. Brezilya kahveyle 1700’lerin başında tanıştı ve 1820’de dünya kahvesinin yaklaşık %30’ünü üretir hale geldi. 1860’a gelindiğinde, Asya ve Afrika kahve bitkisi hastalıklarıyla karşı karşıyayken, şaşırtıcı bir şekilde üretimini %80 yükseltti. Brezilya aynı zamanda onlarca yeni ve heyecan verici kahve çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Bazıları doğal çeşitliliktir, diğerleri ise melezler yaratmak amacıyla yetiştirilmiştir .Çok fazla çeşitlilik olsa da, ülke genelinin alçak irtifa da kalıyor olması, Orta Amerika’daki kuzenlerinin altında yetiştirmeleri anlamına geliyor. Brezilya kahvesinin düşük asitlik seviyelerine ve daha ağır bir gövdeye sahip olmasının nedeni budur. Lezzet skalasında bazı çekirdeklerde çikolata ve toprak aromaları hissedilirken bazıları da oldukça çiçeksi ve birkaçı da meyvemsidir.
Guatemala Kahve Tarihi
Guatemala dünya çapında kahve ticaretinde ilk 10’da yer alır. Guatemala’da kahve üretimi 8 bölgeye yayılır bu bölgeler; Acatenango, Antigua, Atitlan, Coban, Faijanes, Huehuetenango, Nuevo orientea, San Marcos’tur. Orta Amerika bölgesinin çoğunda olduğu gibi, Guatemala’ya da 1700’lerin sonlarında ilk olarak kahve gelmiştir. Bununla birlikte, Meksika’nın aksine, ticari kahve çekirdeği yetiştiriciliği ve ihracat, Avrupalı göçmenlerin büyük ölçekli tarlalar kurduğu 1860’lara kadar gerçekten düşüktü. 1970’lerde, büyük tarlaların çoğu yerel halk arasında bölünüp dağıtıldığında, Guatemala kahve yetiştiricileri kendi birlikleri olan Anacafé’yi kurdular. Bu kuruluş küçük çiftçilere kredi sağlamakta ve kahve araştırmaları yapmaktadır. Guatemala, dünyanın iklim açısından en çeşitli ülkelerinden biridir, bu da çok çeşitli kahve ürettiği anlamına gelir. Çoğu uzman, yedi farklı iklim ve manzarayla örtüşen yedi farklı kahve türü olduğu konusunda hemfikirdir. Bu büyüyen bölgelerin neredeyse tamamı, besin açısından zengin volkanik toprakla beslenir. Guatemala kahvesinin lezzet profillerini çok basit bir şekilde analiz etmek neredeyse imkansızdır, ancak ülke genelini birkaç ortak başlıkta toparlaya biliriz. Kahvelerin çoğu yüksek gövde ve parlak bir asitliğe sahiptir. Çoğu kahve oldukça karmaşık tat profilleri içerir ve büyüleyicidir. Bunun dışında tatlar, yeşil elmadan baharatlara, her türlü çiçeğe ve ötesine uzanır. Kahvelerin çoğu yıkanmış yöntemle işlenir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.